STRP FESTIVAL

ART LOVES TECHNOLOGY! STRP.
Een uniek festival op een unieke lokatie. Van 24 t/m 26 maart vond de eerste editie van STRP plaats op Strijp-S in Eindhoven, het voormalige Philips-complex waar onder meer de cassette en CD zijn uitgevonden.

STRP is het gloednieuwe festival waar kunst en technologie samensmelten. Robotsnaast dj’s, lezingen naast installaties, cinema naast live-optredens. En dat drie dagen lang van ’s middags tot diep in de nacht.

STRP zet de spannendste elementen uit de technologische kunst in om inhoud tegeven aan een laagdrempelig multidisciplinair popfestival. Het festival biedt een totaalbeleving die ook écht zinnenprikkelend is en waar kenner én leek beide nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Ondanks de lage drempel doet STRP echter geen concessies aan diepgang en kwaliteit. Het programma is opgebouwd uit de volgende vier thema’s;

We are the Robots; robotkunst van internationale kunstenaars variërend van lief, klein en breekbaar tot groots, spectaculair en industrieel.
Press ‘Start’; interactieve installaties en kunstwerken waarbij je zelf de regie hebtover de ervaring ervan.
Nu-Live; live muziekperformances waarbij de interactie tussen beeld en geluid en deperformance zélf een belangrijke plaats innemen.
RE-; elke editie eert STRP een belangrijke persoon of gebeurtenis uit de rijke historievan de technologische regio Eindhoven.

STRP is geïnspireerd door de technologische regio Eindhoven. Strijp-S, het karakteristieke industriële erfgoed van Philips, vormt hier de bakermat van. Op deze plek zijn revolutionaire uitvindingen gerealiseerd die enorm veel impact hebben gehad op diverse kunstvormen. Zo componeerde Dick Raaijmakers er al in de jaren 50 het eerste volledig elektronische muziekalbum ter wereld. Zijn werk zal in hetkader van het thema Re- door wereldwijd gerenommeerde producers geremixt worden. Het resultaat daarvan wordt uitgebracht voorafgaand aan het festival.

Het markante klokgebouw op Strijp-S vormt met zijn indrukwekkende verleden en industriële uitstraling de perfecte setting voor het festival. In vier enorme hallen vind je een imposante mix van state of the art robots, interactieve installaties, cuttingedge videoclips, vernieuwende live cinema, multimediaal theater, filmpremières, diepgaande presentaties, internationale topdeejays en live acts en nog veel meer.

Tot ziens op het volgende STRP festival!