Art & stuff

Naast de bands is er nog meer te beleven op het Gridlock festival. Debbie does Art verzorgt voor de aankleding en uiteraard weer voor de sexy cheerleaders.

Grid
In de Tuinzaal worden de bands ondersteund door een grid van laserstralen. Het Grid kan bij Serendipity Labs door het publiek als muziekinstrument gebruikt worden en geeft de mogelijkheid tot een buitengewone interactie tussen muzikanten en publiek.
Bij de overige bands kan het publiek met het grid o.a. geluiden als applaus maken.

Eerste idee
In November 1998 heeft Edward Erasmus van Debbie does Art het idee bedacht voor een dansvoorstelling. Via het Grid produceerden de dansers zelf al dansend hun compositie. Hiervoor werd d.m.v infrarood en computers hun dans geregistreerd. De componist zette vooraf geluidscomposities in de computer, die door de dansers in werking werden gesteld.
Technisch gezien was dit toen nog nooit eerder gerealiseerd. Voor de techniek schakelde Edward Erasmus de hulp in van zijn broer Mark Tromp.
Voor het Gridlock festival heeft Debbie does Art het idee aangepast naar een interactieve installatie die de wisselwerking met publiek en band zullen versterken.

De techniek:
De rasters van het Grid worden gevormd door infra rood lijnen. Deze hebben zowel een esthetische als een technische functie. Het Grid is gekoppeld aan de hardware van de computer. Deze maakt per coördinaat een keuze uit 100 geluidsfragmenten op het moment dat het publiek het Grid aanraakt. Het systeem op zichzelf coördineert de geluiden en bepaald waaneer de geluiden beginnen en eindigen.

Cheerleaders & Shop
Speciaal voor Debbie does Art heeft Loes Dellevoet van de winkel Loose nieuwe cheerleaderpakjes ontworpen. De Debbies zijn o.a. te bewonderen achter de bar en bij de promoshop waar cd's, t-shirts en andere hebbedingetjes te koop zijn.

Vj KrijnZilla
KrijnZilla zal in de tuinzaal videomixen met live beelden van de bands, gridinstallatie en publiek.
Ook heeft hij natuurlijk zijn koffertje met verse oldschoolvideoblobs uit de feedbackgrot bij zich.
Barbarella beware!

Licht ontwerp
Debbie does Art heeft Licht ontwerpster Ellen de Vries van HET LUX LAB uitgenodigd om samen enkele ruimtes van het TAC in een bijzonder licht te zetten.