Debbie does Art

Debbie does Art betekent letterlijk: Debbie doet kunst. Met de nadruk op ‘doet’, want dat is waar het om draait bij DDA: kunst is iets actiefs dat je moet beleven. Het publiek wordt aangemoedigd om deel te nemen aan het kunstwerk. Door de innovatieve technologie die DDA toepast, reageert het kunstwerk op de deelnemers en ontstaat er een interactief spel. Aarzelende toeschouwers worden over de drempel getrokken door Debbie, die tot leven is geroepen in de gedaante van een sexy cheerleader.

Debbie does Art bestaat uit een groep kunstenaars, ontwerpers en programmeurs. Deze experts uit verschillende disciplines inspireren elkaar tot vernieuwende ideeën, die uitmonden in projecten met een innovatieve mix van technologie, design en kunst. Zoals bijvoorbeeld de Cockroach Lounge, die in 2005 op de Dutch Design Week in Eindhoven werd gelanceerd.

Deelnemers

Debbie does Art bestaat uit vijf vaste leden, die gezamenlijk de concepten bedenken. Daarnaast biedt Debbie does Art andere kunstenaars, ontwerpers en programmeurs de mogelijkheid om deel te nemen aan een project.

 

Ruben Olislagers

Ruben Olislagers is gespecialiseerd in vormgeving, animatie en illustratie. In Debbie does Art gebruikt hij deze kennis om de website te bouwen. Daarnaast – niet onbelangrijk – gaf hij Debbie gestalte op de website. Ruben maakt ook een deel van de filmpjes die te zien zijn in de projecten van DDA.

Ontwerpbureau Design al dente
Schilderkunst
Videoprojection

Krijn Hendriksen

Krijn Hendriksen is expert op het gebied van architectonische en multimediale vormgeving. Deze kennis combineert hij met zijn voorliefde voor kunst en cultuur door sites te ontwerpen voor culturele instellingen. Bij Debbie does Art kan hij zijn kunstzinnige kant botvieren bij de samenstelling van dvd’s, filmpjes en video’s. Ook verzorgt hij het geluid van de projecten.

www.studio-denkwerk.nl

Edward Erasmus

Edward Erasmus denkt in beeld. Hij schoolde zich in 3D-vormgeving, mechanica, bouwfysica en bouwkunst en is werkzaam als ontwerper en visualisator. Niets logischer dus dan dat Ed het interieur van de projecten van Debbie does Art voor zijn rekening neemt. De grasmatten, loungebanken en het kassahokje van de Cockroach Lounge – een van de projecten van DDA – zijn door Ed ontworpen.

www.erasmusx.com

Timo van Doren

Voor het vertalen van abstracte logistieke softwaresystemen naar een visuele uitleg door middel van vectorgeörienteerde illustraties en animaties, moet je bij Timo van Doren zijn. Vandaar ook dat Timo het logo van Debbie does Art ontwierp en zich samen met Ruben over de huisstijl boog. Voor DDA maakt Timo ook filmpjes.

www.visueel-direct.nl

Rien Daamen

Rien Daamen is interaction designer en weet alles van 3D-modeling, animatie en interactieve opstellingen. Rien is de onontbeerlijke technische schakel tussen de vormgevers van Debbie does Art: hij programmeert de interactieve spellen en bepaalt welke interactie er zal ontstaan tussen publiek, filmpjes, animaties en omgeving. Daarbij is het handig dat Rien zelf ook veel kennis heeft van vormgeving en toegepaste kunst.

www.riendaamen.nl en videoprojection