Cockroach Lounge

Van 15 tot en met 23 oktober was Eindhoven voor de vierde keer het dynamische podium van de inmiddels internationaal befaamde Dutch Design Week. Debbie does Art heeft zich hier voor het eerst gepresenteerd in het Temporary Art Centre (TAC) met het project Cockroach Lounge. Het is een spel waar de bezoeker invloed heeft op het beeld en geluid, een spel dat je moet beleven!

Voordat de bezoekers de Cockroach Lounge betreden, krijgen zij een sticker op de neus van hun schoen geplakt. In de lounge worden de bezoekers verrast door virtuele kakkerlakken die worden geprojecteerd op een speelveld. Wanneer de bezoekers dit veld betreden, lopen de kakkerlakken weg van de stickers. In het midden van het veld bevindt zich een afvoerputje. Als een kakkerlak daarin valt, begint er een film te spelen en volgen er meer verrassingen.

Debbie does Art heeft oog voor het totaalconcept.

Naast het interactieve multimedia spel is ook de ruimte vormgegeven. De bezoekers kunnen uitrusten op de speciaal ontworpen banken en genieten van het schouwspel dat zich voor hun ogen afspeelt.

Bekijk hier de foto's van het project Cockroach Lounge.